Θεοδώρα Τζάκρη
    

Βιογραφικό

Βιογραφικό

  • Γεννήθηκε στην Πέλλα και κατοικεί στα Γιαννιτσά. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ομιλεί την Γερμανική και την Αγγλική γλώσσα. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Εργάστηκε ως δικηγόρος στα Γιαννιτσά την περίοδο 1996-2004 και ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών.

  • Το 1998 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Ν. Πέλλας και διετέλεσε Αντινομάρχης Πέλλας αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης.
  • Το 2002 επανεξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Ν. Πέλλας.
  • Το 2004 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Εκλέχθηκε Γραμματέας της Βουλής για δύο κοινοβουλευτικές περιόδους και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Περιφερειών και της Διακοματικής Επιτροπής για το ντόπινγκ.

Διετέλεσε επίσης αναπληρώτρια εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και μέλος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και μέλος της Διατομεακής Επιτροπής για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

  • Το 2007 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Διετέλεσε εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για Θέματα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ενώ διετέλεσε και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που συγκλήθηκε για να εξετάσει τις ευθύνες πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.
  • Το 2009 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου και της Διαρκούς Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
  • Από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
  • Το 2012 επανεξελέγη βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Υποειτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας & Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Διετέλεσε επίσης μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και ειδικότερα της Επιτροπής Ισότητας και μη Διάκρισης, της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής Νομικών την περίοδο 2012-2013.
  • Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.